Nem kímélte

2023.11.27. 12:30

A hajánál fogva rángatta be az autóba a volt élettársát

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság a volt élettársát bántalmazó férfit.

Boon.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2022 augusztusában megjelent volt élettársa lakóhelyén és őt hajánál fogva beráncigálta az autójába, miközben több alkalommal testszerte ököllel ütlegelte. Amikor a terhelt egy kanyarban lassított, a sértett nőnek sikerült a mozgó járműből kiugrania és elszaladnia, azonban a férfi – utolérve őt – ismét bántalmazni kezdte.

Cselekményét egy arra közlekedő autós észlelte, a sofőr a nő védelmében közbelépett, illetőleg barátnője értesítette a rendőrséget.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, azonban a személyi szabadság megfosztásának körülményei lényegesen nagyobb testi és lelki gyötrelmet okoztak számára - tudta meg a Boon.hu.

A járásbíróság a vádlottal szemben személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, a próbaidő időtartamára pártfogó felügyeletét rendelte el.

A büntetővégzés jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában