Döntött a bíróság

2023.10.16. 16:40

Erőszakkal akarták megakadályozni a rendőri intézkedést Arlón

Arló - Az Ózdi Járásbíróság ítéletet hozott annak a két vádlottnak az ügyében, akik a rendőri intézkedést akarták erőszakkal meghiúsítani.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

Az ittas állapotban lévő vádlottak a bíróság által megállapított tényállás szerint 2021 októberében a borsodi település sörözőjében tartózkodtak, mikor egy verekedés kapcsán rendőri intézkedés történt. A hivatalos személyek egy fiatal férfit kísértek ki megbilincselve a szórakozóhelyről, ám az édesapa – az első rendű vádlott – próbálta ezt megakadályozni, megöléssel fenyegette az egyik rendőrt, megragadta ruházatát, majd ököllel mellkason ütötte őt. Miközben az egyenruhás a vádlottal szemben kényszerítő eszközt próbált alkalmazni, a másodrendű vádlott hátulról váratlanul megszorította a nyakát. A sértett ekkor az első rendű vádlottat elengedve hirtelen megfordult és a jelen lévő polgárőr segítségével a másodrendű vádlottat megbilincselte.

A bíróság a vádlottakat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Súlyosító körülményként értékelte mindkettejük vonatkozásában az önhibából eredő ittas állapotot, míg enyhítő körülmény volt a vádlottak megbánó magatartása.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosítás, míg a védők enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést - tudta meg a Boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában