Szörnyű

2023.10.27. 10:27

Állatkínzás miatt ítélték el a miskolci férfit

A Miskolci Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, akivel szemben állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Boon.hu

Éveken át bezárva tartott kutyáját

Forrás: Shutterstock

Fotó: K64End

A megállapított tényállás szerint a vádlott miskolci otthonában tartott egy hétéves, terrier jellegű kan ivarú kutyát. Az eb rendelkezett ugyan mikrochippel, mely alapján 2021 márciusában kapott utoljára kötelező veszettség elleni védőoltást, azt követően azonban a férfi már nem oltatta be. A terhelt nem gondoskodott a kutya számára folyamatosan hozzáférhető, megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékról, valamint ivóvízről sem, ezért az eb ennek következtében kórosan lesoványodott állapotba került, továbbá hallójárat gyulladásban is szenvedett.

A kutyát az állatvédők szállították el az ingatlanból, majd a szakszerű állatorvosi ellátást követően állapotában folyamatos javulás következett be.

A vádlott által alkalmazott nem megfelelő bánásmód alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

A bíróság fenti ügyhöz egyesítette a vádlott korábbi, lopás vétsége miatt folyamatban volt ügyét, így a másik eljárásban próbára bocsátást kimondó rendelkezést hatályon kívül helyezve jelen eljárás keretében 200.000 Ft pénzbüntetést szabott ki halmazati büntetésként a terhelttel szemben, kötelezte továbbá a felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

A büntetővégzés jogerős - tudta meg a Boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában