Letartóztatás

2023.09.22. 13:01

Boxerrel „kérte” a tartozás megfizetését

Aszaló - Letartóztatásban a rablással gyanúsított két férfi.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rainer Fuhrmann

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 2023. szeptember 17-én este megjelentek egyikük ismerősének aszalói otthonában és tartozása megfizetésére szólították őt fel. Miután a sértett közölte, hogy nem ad pénz, a felnőttkorú terhelt megütötte a férfit, aki félelmében az ágyra feküdt. Ezt követően ugyanezen gyanúsított az öklében szorított boxert nekinyomta a sértett tarkójának, amitől annak vére kiserkent.

A terheltek ezután értékek után kezdtek kutatni, végül mobiltelefont, karórát, ruhaneműket, tisztító- és tisztálkodási szereket magukhoz véve távoztak a helyszínről.

Felfegyverkezve elkövetett rablás

A gyanúsított által használt boxer az ellenállás leküzdése vagy megakadályozása érdekében az élet kioltására alkalmas eszköz.

A terheltek cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megállapítására, mely 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankcióra figyelemmel – a fiatalkorú gyanúsított esetében a bűncselekmény különös tárgyi súlyának megállapítása mellett – a terheltek esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá tartani lehet attól, hogy veszélyeztetnék a bizonyítást. Egyikük esetében a bűnismétlés veszélye is reális. Mindezeket mérlegelve a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A végzés nem végleges - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában