Rablás

2023.09.19. 09:24

Visszaadott a rabló egy ezrest buszra

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú férfi ellen rablás bűntette és lopás vétsége miatt, aki az utcán leszólított sértettől először cigarettát kért, majd többször megütötte, ezután pénzt követelt tőle, elvette a pénztárcáját, abból kivett 23.000 Ft-ot, de utazásra a sértettnek visszaadott egy ezrest. Más alkalommal egy faépületbe ablak betöréssel behatolva különböző értéktárgyakat tulajdonított el.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Bits And Splits

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2023. május végén a hajnali órákban lakóhelyén egy borsodi településen az utcán gyalogosan közlekedő férfit leszólította cigaretta kérés ürügyével. A férfi mondta, hogy nem dohányzik, ezért nem tud adni, mire a vádlott hátulról két alkalommal fejen ütötte, amitől a férfi földre került, a zsebéből kiesett a mobiltelefonja. A vádlott a telefont felvette, de a férfi kérte, adja vissza a munkájához szüksége van rá, így a vádlott visszaadta, viszont azt követelte tőle, hogy adjon pénzt.

A sértett tartva az újabb bántalmazástól 10.000 Ft-ot ígért és elővette a pénztárcáját, amit viszont a vádlott kirántott a kezéből és abból magához vett 23.000 Ft-ot. A sértett viszont kérte, hogy utazásra adjon vissza valamennyi pénzt, mire a vádlott visszaadott egy 1.000 forintost.

A vádlott 2023. május második felében a délutáni órákban lakóhelyén egy panzióhoz tartozó faépületbe ablak betöréssel behatolt, onnan elektronikai készülékeket, evőeszközöket, tányérkészletet tulajdonított el 43.000 Ft értékben.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott, tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában