Önkényesen

2023.09.15. 11:15

Engedély nélkül használt autóval, részegen ütközött hídpillérnek Felsőregmecen

A kocsi tulajdonosa az ülésen aludt, az ütközés következtében sérüléseket szenvedett.

Boon.hu

Lenyúlta az autót

Fotó: Shutterstock

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben – tudta meg a Borsod Online. A vád szerint a férfi 2023. április 10-én dél körül rokona szüleinek felsőregmeci lakásában nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott el, majd - ittas állapotban – a fiú tudta és beleegyezése nélkül beült a tulajdonát képező személygépkocsiba. Az autó tulajdonosa a jobb első ülésében aludt. 

Az "autótolvaj" az engedély nélkül használt járművel 14 óra 40 perckor Felsőregmec belterületén közlekedett, amikor részben ittassága, részben amiatt, mert a gépkocsi sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, egy jobbra ívelő kanyarban áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd az út mentén álló hídpillérnek ütközött.  

Röviddel a történtek után a rendőrök – miután a vezetés megkezdése előtti italfogyasztásból eredő ittasságát a rendőrjárőrök észlelték – a kórházi  ügyeletre állították elő vérmintavétel és egyúttal sérüléseinek ellátása céljából.

Az utas sérült meg 

A vádlott által okozott baleset következtében, a járműben helyet foglaló sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyomozás eredményeként megállapítást nyert, hogy a vádlott véralkohol koncentrációja a törvényben meghatározott bűncselekményi határérték mintegy háromszorosa volt. Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában