A 27. hét jelentősebb káresetei

2023.07.11. 08:00

Vonat és furgon ütközött Göncön, motoros baleset Harsányban

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 130 alkalommal riasztották, amiből 37 műszaki mentés volt.

illusztráció

Motoros baleset okozott gázszivárgást Harsányban

Kerítésnek csapódott egy motorkerékpár Harsányban, a Hunyadi János utcában július 03-án. Az ütközés következtében egy gázóra megrongálódott, ezért az érintett ingatlan lakójának ideiglenesen el kellett hagyni az otthonát. A miskolci hivatásos tűzoltók vízsugárral biztosították a helyszínt, leemelték a motorkerékpárt a gázcsonkról és mérsékelték a gázszivárgást. A veszélyt a gázszolgáltató szakemberei rövid időn belül megszüntették.

Belobbant a szivárgó gáz Putnokon

Palackcsere után belobbant a szivárgó gáz egy társasház második emeleti lakásában Putnokon, a Mátyás király téren július 04-én. Az eset miatt az ózdi és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek kiérkezése előtt rendőrjárőrök kezdték meg a lakók kimenekítését és porral oltóval eloltották a tüzet, amely körülbelül két négyzetméteren érintett berendezési tárgyakat. Miután a tűzoltók átvizsgálták az épületet és átszellőztették a lakást, mindenki visszatérhetett az otthonába.

Vonat és furgon ütközött Göncön

Motorvonattal ütközött egy furgon Göncön, a Petőfi utcai vasúti átjáróban július 09-én. A balesethez a gönci katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vonultak, akik áramtalanították az autót, majd a rendőrségi helyszínelés után levontatták a járművet a sínekről. A vonaton nem tartózkodtak utasok, az eset során nem történt sérülés.

A konyhában csaptak fel a lángok Cigándon

Tűz keletkezett egy családi ház konyhájában Cigándon, az Ady Endre utcában július 09-én. A tűzesethez a cigándi és a kisvárdai hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal fojtották el a tüzet, egy háztartási gázpalackot kihoztak, amelyet visszahűtöttek. A lángok nem terjedtek tovább a konyhából, azonban a többi helyiség korommal és füsttel szennyeződött, így a ház lakhatatlanná vált. Az eset során nem történt sérülés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában