Gönc

2023.07.09. 12:00

Mutatjuk, mi lett a sofőrrel, aki motorvonattal ütközött Göncön

Figyelmetlenségből adódhatott a baleset, mert a vasúti átjáró gyér forgalmú.

Detzky Anna

Shutterstock/Illusztráció

Fotó: vlalukinv

Mint korábban írta a Boon.hu, vasárnap délelőtt baleset történt a gönci vasúti átjáróban. Egy utasok nélküli motorvonat ütközött egy furgonnal. Jelenleg folyik a helyszínelés, ez idő alatt forgalomkorlátozás és torlódás várható.
„Súrlódás szerűen érintkezett a vonat a gépkocsival, személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett. A szóban forgó vasúti átjáró nincs biztosítva se fényjelző készülékkel, se széles sorompóval. Egyedül egy András-kereszt előjelző tábla jelzi a forgalmi szempontból különösen veszélyes helyet. A vasúti átjárón mindig fokozott óvatossággal kell átkelni, annak ellenére, hogy ez a szakasz gyér forgalmú. Itt napi szinten körülbelül négy motorvonat halad át. Az Encsi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit, de valószínűleg elsődlegesen az elsőbbségi szabályok be nem tartása miatt fognak eljárni” – tájékoztatta szerkesztőségünket Varga Rudolf rendőr százados, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában