Vádemelés

2023.07.08. 16:00

Bántalmazta gyermeke anyját, majd megfenyegette, hogy ne szóljon a rendőrségnek

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Marcos Mesa Sam Wordley

A vád szerint a vádlott 2021. december 18-án délelőtt telefonon felhívta a sértettet azért, hogy a sértett vigye el a vádlott lakására a közös kiskorú gyermeküket. A sértett nő a megbeszéltek szerint megjelent a gyermekkel a tőlük külön élő vádlott lakóhelyén. Az ittas állapotban lévő vádlott az épület teraszán trágár szidalmazások közben a sértettet bántalmazta, majd az udvarról a kapu felé hátráló sértettet egy alkalommal az utcai kapuban fejen ütötte. A nő a gyermekkel a kezében a gépkocsija felé indult, a gyermeket beültette a gépkocsiba, majd rázárta az ajtót. Ezt követően a vádlott az utcán ismét a sértettre támadt, nekilökte őt a gépkocsinak, majd egy alkalommal megütötte a jobb oldalán, a bordái környékén. A sértett tartva a további bántalmazásoktól, beült a gépkocsijába és a lakóhelyére hajtott.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett a mellkasán, a fején és a jobb oldali lengőbordája környékén nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett és a vádlottal szemben könnyű testi sértés miatt magánindítványt terjesztett elő.

Megöléssel fenyegette

A sértett hazaérkezését követően édesapjának elmondta a történteket, aki ekkor telefonon értesítette a rendőrséget. Eközben a nő lakásához megérkezett az ittas állapotban lévő vádlott is, majd megöléssel fenyegette meg a nőt arra az esetre, ha a rendőrségen feljelentést tesz ellene a történtek miatt. A nő a fenyegetés ellenére a vádlott cselekményeivel kapcsolatosan tanúvallomást tett, majd szembesítésen is részt vett a rendőrségen, ezért a vádlott ezen utóbbi cselekménye kísérleti szakban maradt.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a vele szemben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelésére tett indítványt a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában