Vádemelés

2023.07.08. 10:00

Minden áron verekedni akart az ittas férfi

Az Encsi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat egy 22 éves szlovák állampolgárságú férfival szemben.

Boon.hu

Fotó: Kamil Zajaczkowski

A vád szerint a vádlott 2023. március 26-án 22 óra 45 perc körüli időben, ittas állapotban Tornyosnémetiben a kamionterminál büféjében tartózkodott, ahol szóváltást kezdeményezett két ott tartózkodó férfival, valamint őket verekedésre hívta fel, akik azonban ennek nem tettek eleget, hanem kimentek a büfé előtt parkoló és az egyikük tulajdonát képező személygépkocsihoz és abba beültek.

Táblával ütött

A vádlott követte őket a parkolóba, ahol tovább hangoskodott, majd az ott elhelyezett 120 centiméter magasságú, 28 centiméter szélességű 2 kilogramm súlyú, piros fényvisszaverő csíkos kemény műanyag táblák egyikét - melynek belsejében egy 2 milliméteres vastagságú acél zárt szelvény található, amely a tábla merevítésére szolgál -, magához vette és azzal kettő alkalommal ráütött a személygépkocsi szélvédőjére és tetőlemezére ami betört, illetve behorpadt, így a járműben 44.000 forint kárt okozott. A férfiak akik mindvégig az autóban tartózkodtak, ettől megrémültek, majd elhajtottak a helyszínről.

A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására és a gépkocsi tulajdonosa által előterjesztett polgári jogi igény elbírálására tett indítványt a bíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában