Ítélet

2023.06.27. 14:13

Rosszul lettek a migránsok az embercsempész nő autójában

Az Ózdi Járásbíróság ítéletet hozott annak a cseh állampolgárságú nőnek az ügyében, akivel szemben embercsempészés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

A bíróság által megállapított tényállás szerint a terhelt 2022. június 25-én Magyarországra érkezett abból a célból, hogy bevándorlók részére segítséget nyújtson az államhatár jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez. 2022. június 29-én éjjel a vádlott Domaszék település külterületén 22 külföldi személyt vett fel az általa bérelt tehergépkocsival, majd velük a nyári hőségben szellőzés, napfény, víz és élelem biztosítása nélkül a magyar-szlovák közös határszakasz felé indult.

Az említett gépjárművel szemben a reggeli órákban rendőri intézkedésre került sor Ragály település külterületén, mely során kiderült, hogy a csempészett személyek török, afgán és szír állampolgárok voltak, akik közül többen rosszul lettek a megszakítás nélküli, mintegy öt órán át tartó út során.

A bíróság a vádlottat embercsempészés bűntette miatt 6 év szabadságvesztésre és 10 év kiutasításra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a nő megbánó magatartását, míg súlyosító körülményként esett latba a hasonló cselekmények elszaporodottsága mellett az, hogy nagyszámú külföldi személynek segítséget nyújtva követte el a bűncselekményt.

Az ítélet jogerős - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában