Drogdíler

2023.06.20. 18:00

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki Miskolcon értékesített kábítószert

A lakásán is találtak zöld színű növényi anyagot, suínes tablettákat.

Boon.hu

Rendszeresen adott el az anyagból

Fotó: Ground Picture

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint Budapesten megszerzett kokaint és marihuánát adott át rendszeresen, anyagi haszonszerzés céljából miskolci fogyasztóinak. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított az idei év első félévében havi rendszerességgel értékesített kokaint egy személynek, akitől egy júniusi rendőri intézkedés alkalmával le is foglaltak 6 gramm alufóliába csomagolt kábítószer-gyanús anyagot. Ezen túlmentően a terhelt egy másik személynek 2022. február és 2023. június hónapok közötti időszakban legalább 25 gramm kokaint adott el mintegy 600 ezer forint értékben, továbbá ingyenesen marihuánát is juttatott részére.

Akár 8 évet is kaphat 

A gyanúsított miskolci lakóhelyén történt házkutatás során összesen 600 gramm zöld színű növényi anyag, 150 gramm fehér színű rögös anyag, színes tabletták (feltehetően ecstasy), valamint készpénz és mobiltelefon került lefoglalásra. 

A férfi cselekményének pontos minősítéséhez további nyomozási cselekmények szükségesek, a jelenlegi adatok alapján a kiszabható szabadságvesztés mértéke bizonyítottság esetén 2-8 évig terjedhet. A bíróság álláspontja szerint erre figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, főként, hogy a beszerzési forrás még feltáratlan, illetve az eddigi adatok nagyobb szervezeti háttérre utalnak. Alappal lehet arra is következtetni, hogy a gyanúsított kényszerintézkedés hiányában újabb bűncselekményt követne el, mivel megélhetését hosszú időn át részben bűncselekmény elkövetése útján fedezte. 

A bíróság mindezeket mérlegelve július 19. napjáig elrendelte a férfi letartóztatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában