Lopásnak indult

2023.06.20. 12:35

A bátor pénztárosnő megütközött az áruházi rablóval

Két üveg szeszes itallal fizetés nélkül akart távozni, de a pénztárosnő elé állt, mire nekirontva fellökte, de így sem jutott ki, mivel a nő úra elten útját állta.

Boon.hu

Nekiesett a pénztárosnőnek (illusztráció)

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette és lopás vétsége miatt. A vádirat szerint a férfi 2022. novemberben, az egyik napon, a délutáni órákban egy miskolci áruházban két üveg alkoholos italt levett a polcról, és egy zárt állapotú kassza irányába indult. Az egyik üveget a hóna alatt, míg a másikat a kezében tartva, kipréselte magát a kasszát lezáró rudazaton, azonban ezt észlelte a másik kasszában lévő eladónő, és a vádlott elé állva feltartóztatta. 

A férfi ekkor - mivel látta, hogy a pénztárosnő nála alacsonyabb és vékonyabb testalkatú - erőből nekiszaladt, eközben elejtette az üvegeket, azok összetörtek, ő és az eladónő is földre került. Ahogy felkelt, újból megpróbált kimenni, de a pénztárosnő ismételten az útját állta, ekkorra már másik eladók segítségével.

Nem aprózta el a lopást 

A férfi egyébként 2022 nyarán, Miskolcon több áruházból tulajdonított el illatszereket, alkoholt, csokoládét, október-november hónapokban pedig egy üzemanyagtöltő állomás boltjából, összesen hét alkalommal alkoholt és édességeket vitt el. 
Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában