Kocsmai balhé

2023.06.28. 09:37

A nevelt fiát támogatta, de betörték az orrát

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt, akik egy sörözőben, ittas állapotban a vendégeket zavaróan hangos zenét hallgattak. A pultosnő kiküldte őket, megfenyegették, hogy rágyújtják a vendéglátóhelyet. Az utcán az egyik vádlott a vádlott-társa nevelőapját ököllel orron ütötte.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlottak egyikük nevelőapjával, valamint egy, a nyomozás során nem beazonosított személlyel 2022. november hónap végén, az esti órákban bementek egy borsodi településen lévő sörözőbe. Az egyik vádlott annyira leittasodott, hogy a pultosnő már nem volt hajlandó kiszolgálni őket, ezért mind a négyen távoztak. Mintegy fél óra elteltével visszamentek és a vendégeket zavaróan kezdtek hangosan zenét hallgatni. A pultos most is megtagadta a kiszolgálásukat, majd mivel az egyik vádlott egy vendéget meglökött, mindenkit kiküldött a sörözőből és a kaput belülről bezárta. A vádlottak folyamatosan rugdosták a kaput, és azzal fenyegették meg a pultosnőt, hogy rágyújtják a sörözőt.

A nevelőapa arra kérte őket, hogy menjenek haza, és az erősen ittas állapotú nevelt fiát támogatva próbálta vinni az utcán, azonban kicsúszott a kezeiből, földre esve a fejét is beütötte. Ezt látva, az ittas férfi vádlott-társa nagyerővel, ököllel orron ütötte a nevelőapát, és még kétszer combon rúgta. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túli gyógytartamú orrcsonttörés sérülést szenvedett.

A bántalmazó vádlott-társ 2022. november hónap közepén az éjszakai órákban lakóhelyén egy helybéli férfival, annak háza előtt vitát kezdeményezett, verekedésre hívta, rugdosta és rángatta a ház kapuját, csak akkor hagyott fel cselekményével, amikor közölték vele, hogy értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség a vádlottak közül a büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában