Kegyetlen módon

2023.01.30. 10:46

Gyerekkorú volt a bőcsi rablás elkövetője – letartóztatták!

Idén már a második gyermekkorú személy került letartóztatásba rablás gyanúja miatt. Bőcsön szerencsére nem történt tragédia.

ÉM

Forrás: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság hétfőn reggel elrendelte annak a terheltnek a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint két társával együtt január 25-én délután megjelent az idős sértett bőcsi házánál és a bejárati ajtót berúgva egy seprűnyéllel bántalmazni kezdte az asszonyt annak érdekében, hogy értékeket szerezzen meg. Amikor ezzel felhagyott, gyógyszereket, mobiltelefont és elemlámpát vett magához. Társai a bántalmazásban nem vettek részt, igyekeztek őt leállítani. A sértett a jelenlegi ismeretek szerint 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A cselekmény alkalmas lehet felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény különös tárgyi súlyát támasztja alá a kiszabható súlyos szankció, illetve az is, hogy az elkövető kegyetlen módon, kiszolgáltatott helyzetben lévő, rettegő, idős sértett sérelmére követte el a cselekményt. Esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, továbbá újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság mindezeket mérlegelve 2023. február 27. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását, tájékoztatta portálunkat a Miskolci Törvényszék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában