Elképesztő

2022.11.22. 11:00

Konyakot lopni indult, rablás lett belőle

A gyanú szerint két üveg szeszesital megszerzése volt a célja annak a férfinak, akinek elrendelte letartóztatását a Miskolci Járásbíróság.

ÉM

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottá vált férfi november 18-án, a délutáni órákban az  egyik miskolci áruház polcáról két üveg szeszesitalt - konyakot - vett le, majd azokkal az egyébként zárva lévő, fizikailag is eltorlaszolt kassza felé indult.  

A dolgot észlelte az áruházban dolgozó eladó, aki a férfi elé állt, hogy feltartóztassa. A férfi erre nekiszaladt a nőnek. Mindketten földre estek, az üvegek összetörtek. A pórul járt rabló megadta magát, miután egy másik alkalmazott is a helyszínre ért.  

A férfival szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A bíróság álláspontja szerint a várható szankció mértékére figyelemmel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet a gyanúsított személyi körülményei nem ellensúlyoznak.

Rács mögé küldték 

Tekintettel arra, hogy a gyanúsított férfi a pénzszerzés könnyű módjaként tekint az ilyen cselekményekre, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb hasonló bűncselekményt követne el. A bíróság nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, ezért december 21-ig elrendelte a férfi letartóztatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában