A 40. hét jelentősebb káresetei

2022.10.11. 07:30

Gázpalack robbant Kazincbarcikán, árokba csúszott egy kistraktor Ózdon

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 92 alkalommal riasztották, amiből 37 műszaki mentés volt.

Forrás: Katasztrófavédelem

Kigyulladt egy erdészeti munkagép Arló külterületén október 4-én. Az ózdi tűzoltók egy gépjárműfecskendővel vonultak a tűzesethez, majd két gyorsbeavatkozó sugárral elfojtották a lángokat és visszahűtötték a gép felforrósodott részeit. A tűz nem terjedt át a környezetére és sérülés sem történt. 

Október 4-én este konténerszállító jármű rakománya égett Miskolcon, a Zsigmondi Vilmos utcában. A telephelyen parkoló jármű nyitott konténerében lángoló hulladékot a miskolci hivatásos tűzoltók víz- és habsugarakkal, valamint vízágyúval oltották el. Az egységek munkáját a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzeset a környéken élőket nem veszélyeztette és sérülés sem történt.

Patakba csúszott és felborult egy kistraktor október 6-án délután Ózdon. A balesethez két járművel vonultak a helyi hivatásos tűzoltók, kiszabadították a traktorvezetőt a munkagép alól, átadták őt a mentőknek, majd kerekeire állították és áramtalanították a járművet. 

Október 8-án késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy épület Kazincbarcikán. Az épület megközelítését a rossz útviszonyok nehezítették, a tűzoltók két járművel vonultak a helyszínre. A Veres dűlőn fekvő húsz négyzetméteres hétvégi ház teteje, a teraszán lévő tárgyak, valamint egy négy négyzetméteres tároló égett. A tűzben egy gázpalack is felrobbant. A tűzoltók a tetőszerkezetet megbontva fél óra alatt eloltották a lángokat, azonban oltás közben egy holttestet találtak. A tűz keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárás indult.

Október 9-én reggel egy sajóbábonyi családi házban bejelzett a szén-monoxid-érzékelő. A helyszínre riasztott miskolci tűzoltók méréseket végeztek a házban, a nyílt égésterű gázkazán közelében kimutatták a szén-monoxid jelenlétét és felhívták a házban élők figyelmét a kazán használatának mellőzésére annak felülvizsgálatáig. 

Heten sérültek meg abban a balesetben, ami október 9-én történt az esti órákban. Két személygépkocsi ütközött Szikszó külterületén, az Alsóvadász felé vezető úton. A helyszínre a miskolci hivatásos tűzoltók vonultak, egy gyermeket feszítő-vágó segítségével emeltek ki az autóból és áramtalanították a járműveket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában