Drogfogás

2022.10.16. 09:50

Előbb csak vette, aztán maga termesztette a marihuánát

A Szerencsi Járási Ügyészség kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A vád szerint a férfi rendszeres marihuána fogyasztó. 2019-2020-ban több alkalommal, összesen 140 gramm marihuánát vásárolt saját fogyasztásra egy időközben elhunyt szerencsi férfitől. A megvásárolt marihuánából a magokat kiszedte és azokat a lakóhelyén a kertben elültette, hogy saját fogyasztás céljából marihuánát termesszen.

A vádlott lakóhelyén a nyomozó hatóság által tartott helyszíni szemle és kutatás során összesen 58 tő kender növényt, növényi törmeléket és magvakat, valamint egy töltött cigarettát és egy mérleget foglalt le. A vádlott lakóhelyén feltalált 58 tő kender Cannabis sativa L. növények. A feltalált és lefoglalt, összesen 2110 darab növényi mag mindegyike a kender – Cannabis sativa L. növény magja.

A magokból 1800 darab ép és érett, melyből optimális körülmények között elsődlegesen 1600 kendernövény nevelhető. Az összesen 1280,42 gramm nettó össztömegű, zöld színű növényi törmelékek kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket – köztük Δ9-THC-t – tartalmaznak.

A vádlott által összesen megszerzett és termesztett kábítószer meghaladja a csekély mennyiség felső határát, de nem haladja meg a jelentős mennyiség alsó határát.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és elkobzásra tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában