Fatolvaj

2022.10.16. 09:03

Rendszám nélküli autóval indult tüzelőt lopni

Kiszedte a gépjárműből a hátsó üléseket, hogy több fa férjen el benne.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Az Ózdi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és erdőben, jogellenes fakivágással elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben.

A vád szerint a férfi saját személygépkocsijával tűzifát akart szerezni a lakásához közeli erdőből, ezért idén május 20-án az autót átalakította fahordásra olyan módon, hogy járműből kiszedte a hátsó üléseket. Ezután hatósági engedély nélkül leszerelte a gépkocsi mindkét rendszámtábláját a gépjármű későbbi azonosításának megakadályozása végett.

A vádlott az említett napon a kora délutáni órákban, a fahordásra átalakított, hatósági jelzés nélküli  gépjárművel, lopási szándékkal egy magántulajdonban lévő, Farkaslyukhoz közeli erdőrészbe ment, majd ott kivágott és az autóba pakolva eltulajdonított összesen egy köbméternyi akác és cser tűzifát mintegy 30 ezer forint értékben.

Lefülelték a rendőrök 

A vádlottat a tűzifával megrakott gépkocsival a helyszínről távozóban a rendőrség elfogta, a fát lefoglalta és kiadta a sértettnek, így az okozott kár megtérült.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában