lakástűz

2021.10.15. 17:30

Mindenük oda lett a tűzben, újjá kell építeni az otthonukat

Elsősorban építőanyagokra lenne szükségük a ház újjáépítéséhez.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Olvasónk küldte

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Gesztelyen, a Patak utcában október 10-én. A teljes terjedelmében lángoló tetőt a miskolci hivatásos tűzoltók eloltották, és átvizsgálták az épületet. A tűz miatt a födém beszakadt, így az ingatlan lakhatatlanná vált. Az eset során senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek – olvasható a katasztrófavédelem weboldalán. A szerencsétlenül járt család egyik rokona egy Facebook-bejegyzésben számolt be a sajnálatos esetről hétfőn, és kért a keresztszülei számára segítséget.

Nem volt otthon

Valószínűleg a kazánházból indult el a tűz, ami aztán a konyhába jutott, onnan pedig a tetőre, talán lehetett ott egy papírdarab, ami meggyulladt – mondta a ház tulajdonosa, Dobi Virág. Ő nem volt otthon éppen akkor, amikor a tűz keletkezett, ezért csak azt tudja, amit a menye mesélt el neki a történtekről, hiszen ő volt otthon a két gyermekével a házban. Amikor a konyhában fellobbant a tűz, majd továbbterjedt, utána néhány perc alatt oda lett mindene – sorolta a háztulajdonos. Csak a négy fal áll jelenleg, újjá kell építeni az egész házat. Lakásbiztosításuk nem volt, és jelenleg anyagi fedezetük sincs a munkálatok elvégzésére. Az építkezésben a rokonok segítenének, azonban építőanyag, faanyag a tetőszerkezethez nincs, és megvásárolni sem tudják.

Bútorok, használati tárgyak is

A tragikus eset óta családtagoknál húzzák meg magukat, hiszen a ház három családnak adott otthont, amelyek most fedél nélkül maradtak. Két fiával és azok családjával élt együtt a nagymama a gesztelyi házban, összesen tizenegyen. Az önkormányzattól és a szomszédoktól is kaptak anyagi segítséget, de sajnos az még kevés az újjáépítéshez. Használati tárgyaik, bútoraik, ruhaneműik nagy része is oda lett a tűzben, amelyeket pótolni kellene. A tűzoltók csupán a két tévékészüléket tudták megmenteni, illetve a ház lakóinak néhány személyes tárgyát.

A közösségi oldalon keresztül

Aki segíteni szeretne a bajba jutott családon, attól szívesen vesznek bármilyen tárgyi vagy pénzbeli felajánlást, de kétségkívül a legnagyobb szükségük építőanyagokra lenne. A Dobi családot a keresztlányuk Facebook-profilján keresztül tudják elérni, ezért azt kérik, keressék Dobi Alexandrát.

(A borítóképen: Mindenük a tűz martaléka lett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában