hamis vád

2021.09.10. 08:15

Másra kente a károkozást

Térfigyelő kamera buktatta le a hamisan vádaskodó, garázda nőt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki miután megrongálta a helyi buszpályaudvar várótermének ajtaját, a rendőri intézkedés során az ismerősére fogta a bűncselekményt.

A vádirat szerint január 18-án este az ittas állapotban lévő nő a tiszaújvárosi buszpályaudvaron – miután összeveszett a társaságában lévő férfival – dühében belerúgott a váróterem ajtajába. A cselekmény következtében az ajtó üvege betört, így a nő a kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartásával 86 000 forint kárt okozott.

A helyszínre érkező rendőröknek a nő valótlanul azt állította, hogy a bejárati ajtó üvegét a vele lévő férfi rúgta be. A vádlott nyilatkozatáról az intézkedő rendőrök jelentést készítettek, majd a történtek miatt a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult.

A vádlott hamar lebukott, ugyanis a nyomozó hatóság beszerezte a buszpályaudvaron működő térfigyelő kamera felvételét, melynek alapján a nőt garázdaság és rongálás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett. Vele szemben ezen bűncselekmények miatt szintén vádemelésre került sor.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában