gyilkosság

2021.09.15. 16:00

Bíróság elé állt az új gyanúsított

A kovácsvágási gyilkossággal vádolt férfi nem ismerte el, hogy ő ölt volna.

Fotó: Tóth Balázs

Előkészítő üléssel kezdődött a Miskolci Törvényszéken annak a férfinak a pere, akit azzal vádolnak, hogy 2011-ben ő követett el gyilkosságot Kovácsvágáson. Az ügyben korábban már lezajlott egy per, az akkori vádlottat a bíróság bizonyítottság hiányában jogerősen fölmentette. Tavaly novemberben elfogtak azonban egy másik férfit, az ügyészség szerint ő követte el a bűncselekményt.

Az ügyészség szerint 2011-ben R. Tamás az élettársával és négy gyermekükkel Kovácsvágáson bérelt házat, mélyszegénységben éltek, a most 34 éves férfi italozott. A vádlottban fölvetődött, hogy bűncselekménnyel szerez pénzt. Tudott arról, hogy a 81 éves K-né fia tehetős, ezért azt gondolta, anyjánál is van pénz, értéktárgy, ezért betör hozzá, akár meg is öli. Pár nappal a cselekmény előtt elmondta ezt élettársának is, meg is mutatta neki a házat, s megjegyezte, ki kellene rabolni a nénit. Január 27-re virradó éjszaka előre tervezés nélkül a házhoz ment, megvárta, míg az asszony lefeküdt. Mivel sokáig nem tért nyugovóra az áldozat, ezért a férfi többször is lekapcsolta a villanyórát, de a nő nem ment ki a házból. A vád szerint, miután a nő lefeküdt, a vádlott egy utcafronti ablakot benyomott, a sötétben kutatott. A hűtőből húst vett ki de leejtette, mire a nő felébredt, s a zaj felé ment. Az idős asszonyt a férfi ököllel arcon ütötte, majd a földre eső sértettet bántalmazta, négyszer közepes, vagy nagy erővel megütötte az arcát, a homlokát pedig beverte egy éles tárgyba. Mivel még ekkor sem vesztette eszméletét, belenyúlt szájába, másik kezével a nyakát fogta. Az asszony fejét hátra feszítette, a nyakcsigolyáját eltörte, majd kétszer fejbe rúgta. A vád szerint a férfi csak egy üveg bort talált a házban, ezután távozott. Az ablakon mászott ki, az véres lett. Az utcán lehúzta alkalmi cipőjét, s mezítláb ment haza, a ruháját otthon elégette, a bort megitta. Az ügyész szerint az asszony többszörös arctörést, nyaktörést szenvedett, sérüléses sokk és vérbelehelés miatt vesztette életét, rajta azonnali ellátás sem segíthetett volna. A férfit az ügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja. A cselekmény váddal egyező beismerése esetére életfogytig tartó fegyházbüntetést ajánlott, a feltételes szabadságra bocsátás 25 évben való meghatározásával, emellett tíz év közügyektől való eltiltásával.

A sértett fia nem terjesztett elő polgárjogi igényt, de elmondta, 400 ezer forint tűnt el édesanyjától, ám ez nem szerepel a vádban, pedig az első eljárásban bebizonyosodott, hogy a szobában lévő szekrény fölső fiókjából az összeg eltűnt.

A vádlott megértette a vádat, de élt a hallgatás jogával, nem ismerte be bűnösségét. Állította, a vádban szereplő bűncselekményt nem követte el, ártatlan az ügyben. Ügyvédje azt mondta, a vádirat sok olyan körülményt, tényállítást tartalmaz, ami ellentétes a védelem rendelkezésére álló bizonyítékokkal, s az ügyész nem hivatkozta meg állításait.

Koncsol Ernő, az elhunyt asszony fia elmondta, várták a bírósági eljárást, ami a rendőrség ígérete szerint teljesen bizonyított lesz. Bízik abban, hogy a bűnös megkapja méltó büntetését. Mint mondta, mindig nagyon nehéz érzések fogják el, amikor a temetőbe mennek, vagy édesanyja házának utcáján végigmennek. A házba nem is volt lelkiereje menni, ezért azóta eladták. Mint mondta, szülei egyedüli gyereke volt, neki kettő van, s egy-egy unokája. Együtt sírtak, nem gondolták, van olyan ember, aki egy ártatlan asszonyt megöl egy üveg borért, vagy 400 ezer forintért. Bízik abban, a legnagyobb erővel sújt le a törvény szigora, kívánja, a bűnös szenvedje végig, amit mással tett.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ismet-vadat-emeltek-a-tiz-evvel-ezelotti-kovacsvagasi-gyilkossag-ugyeben-5633864/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában