életveszélyt okozó testi sértés

2021.07.07. 18:15

Kardot ragadtak a bosszúálló férfiak

A férfi fejére próbáltak lecsapni, végül a védekező karját vágták meg.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség vádat emelt egy 39 éves és egy 20 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A vádirat szerint a vádlottak – apa és fia – 2019 októberében ittas állapotban, estefelé egy borsodi kistelepülésen, az utcán összetalálkoztak régi haragosukkal. Szóváltásba kerültek a férfival, majd a náluk lévő díszkardokkal fenyegették. A férfi megijedt tőlük, és megpróbált elhátrálni az anyósa házához, de megbotlott, és a földre esett. Amikor próbált felállni, a vádlottak közül az apa hozzálépett, a díszkardot a feje fölé emelte, és ezzel a lendülettel lesújtott. A megtámadott a jobb karját védekezőleg a feje elé emelte, a kard a karjába vágott.

A sértett az ütéstől a földre rogyott. A másik vádlott is le akart sújtani a nála lévő karddal, de a sértett kirúgta a támadója lábát. Az illető egyensúlyát vesztve nem találta el a férfit. Az eseményeket látták a sértett rokonai, a segítségére siettek, mire mindkét vádlott elmenekült a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Ha a karját nem emeli a feje felé, életveszélyt okozó sérülése is lehetett volna. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottak közül az apával szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, a fiával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában