vádemelés

2021.06.16. 18:15

A részeg utas megütötte a jegyellenőrt

Felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott az ügyészség a garázda utas ellen.

Forrás: ÉM

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. Az elkészült vádirat szerint a vádlott erősen ittas állapotban 2020. szeptember második felében, a kora reggeli órákban villamossal közlekedett Miskolcon, de utazás közben elaludt.

Amikor a tömegközlekedési jármű a végállomásra ért, a villamos vezetője felszólította a férfit, hogy szálljon le a szerelvényről.

Az öklét használta

A vádlott erre nem volt hajlandó, ekkor a szolgálatban lévő jegyellenőr beavatkozott, felment a villamosra, közölte a férfival, hogy ő jegyellenőr, és ő is felszólította, hogy távozzon.

A vádlott csak nagyon vonakodva volt hajlandó leszállni és mielőtt elhagyta a járművet, odalépett a jegy­ellenőrhöz, és ököllel arcon ütötte. A sértett zúzódással járó, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, de nem terjesztett elő magán­indítványt. A jegyellenőr közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben, felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/buszsoforre-tamadt-egy-ferfi-miskolcon-5462557/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nekiment-a-jegyellenornek-az-ittas-no-5519761/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában