Katasztrófavédelem

2021.03.30. 07:30

A 12. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 254 alkalommal riasztották, amiből 161 tűzoltás volt.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Teljes terjedelmében égett egy családi ház garázsa Mályiban, a Bem József utcában március 22-én. A harmincöt négyzetméter alapterületű melléképületben kerti gépeket és két személygépkocsit tároltak. A tüzet a miskolci hivatásos tűzoltók oltották el, a lángok a környező épületekre nem terjedtek át. Az eset során senki sem sérült meg.

Villanybojler okozott tüzet egy családi ház pincéjében, Dövényben március 22-én. A lángokat, amelyek a helyiségben tárolt használati tárgyakat, anyagokat is érintették, a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók oltották el. A tűz nem terjedt át a lakótérre, azonban az ingatlan víz-, és elektromos hálózatát megrongálta, így az épület ideiglenesen lakhatatlanná vált. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezésében a hozzátartozóik segítettek.

Árokba borított a szél egy rakomány nélküli pótkocsit a 35-ös számú főúton, Sajószöged és Tiszaújváros között március 22-én. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók vontatókötél segítségével kerekeire állították a pótkocsit és megszüntették a forgalmi akadályt. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták, az eset során senki sem sérült meg.

Tűz keletkezett egy családi ház kazánházában Tibolddarócon, a Bem József úton március 23-án. A mezőkövesdi és a miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók két háztartási gázpalackot eltávolítottak az épületből. A tüzet, amely a tetőszerkezetre is átterjedt, az egységek három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Az eset miatt az ötven négyzetméter alapterületű ingatlan lakhatatlanná vált. A tűzben senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Teljes terjedelmében égett egy nádfedésű családi ház tetőszerkezete Szentistvánban, a Rózsa utcában március 27-én. A tüzet a mezőkövesdi, a mezőcsáti és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók oltották el öt vízsugárral és kéziszerszámokkal a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az eset során nem történt sérülés, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált.

Árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi Tiszaújváros külterületén, a 35-ös főúton március 28-án. A jármű sofőrjét a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók kiszabadították, átadták a mentőknek és áramtalanították az autót.

Vasúti átjáróban ütközött egy személyautó és egy motorvonat az Abaújszántó és Tállya közötti úton március 28-án. Az encsi és a szerencsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt. Az autóban ketten utaztak, a mentők mindkettőjüket kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában