súlyos testi sértés

2020.12.10. 19:00

Megtámadta volt párját

Bűnügyi felügyelet és távoltartás a bántalmazással gyanúsított tűzoltóval szemben.

Horváth Imre

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés, kényszerítés, valamint erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és két rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyomoz.

Többször megverte

A megalapozott gyanú szerint a borsodi tűzoltó gyanakodni kezdett arra, hogy élettársa más férfival tart fenn szerelmi kapcsolatot, emiatt október 30-án kérdőre vonta és követelte tőle, hogy a telefonján lévő alkalmazás hozzáférési kódját adja meg, hogy ellen­őrizhesse a beszélgetéseit.

Miután a nő ezt megtagadta, a tűzoltó egy késsel kezdte fenyegetni az élettársát, aki ennek hatására megadta a kódot. A férfi ekkor a telefonnal távozott otthonról, majd amikor visszatért – kiskorú gyermekeik jelenlétében is – kiabálva szidalmazni kezdte élettársát és testszerte bántalmazta. Éjszaka aztán felébresztette, és tovább folytatta a bántalmazást.

Az eset után a nő a gyerekekkel az édesanyjához költözött, és közölte élettársával, hogy nem kívánja tovább folytatni a kapcsolatukat.

Betörte az ajtót

November 14-én a férfi többször azzal hívta volt élettársát, hogy beszéljék meg a dolgot, de a nő ezt elutasította. Este új párjával otthon tartózkodott, amikor a tűzoltó törzsőrmester megjelent, és egy fa seprűnyéllel benyomta a kulcsra zárt bejárati ajtót úgy, hogy a zárszerkezet kiszakadt az ajtófélfából. A 121 centiméteres seprűnyéllel bántalmazni kezdte a lakásban tartózkodó férfit, ököllel is többször megütötte, és eközben kiabálva felrótta neki, hogy elvette tőle az élettársát. Ezután egy 19,5 centiméter pengéjű konyhakéssel megfenyegette a férfit azzal, hogy ha nem takarodik el, illetve nem hagyja békén volt élettársát, akkor megöli. A sértett kimenekült a házból, de a tűzoltó még az udvaron is többször megütötte a súlyosan sérült férfit. Ezután visszament a házba, betörte a hálószoba ajtaját, és az oda menekült volt élettársát kezdte bántalmazni.

Lakóhelyén marad

A tűzoltó csak azt követően hagyott fel volt élettársa bántalmazásával, hogy a helyszínre polgárőrök, majd rendőrök érkeztek. Az elkövető a gyanúsítás közlése és az őrizet elrendelése ellen panasszal nem élt, részben elismerte a bűncselekmény elkövetését, mindkét esettel kapcsolatban a hirtelen felindult állapotára hivatkozott.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség bűnügyi felügyelet és négyhavi távoltartás elrendelését indítványozta a tűzoltóval szemben azzal, hogy lakóhelyét engedély nélkül ne hagyhassa el, valamint a sértettekkel és gyermekeivel ne léphessen kapcsolatba, úgy, hogy az előírt magatartási szabályok megtartását a rendőrség a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze. A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte a kényszer­intézkedést, amely végzést az eljárás valamennyi érintettje tudomásul vett.

(A borítóképen: Ezzel a késsel fenyegette meg a tűzoltó volt élettársa új párját)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában