katasztrófavédelmi hír

2020.06.26. 18:16

Kidőlt fák és ingatlanokba befolyt víz

Bőven adott munkát a hivatásos tűzoltóknak az erős széllel kísért zivatar az ország északkeleti részén, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében, a megye teljes területén.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Csobádnál a 3-as főútra, Vizsoly közelében a Vilmány felé vezető útra dőlt fa. Miskolcon is jó néhány riasztást kaptak hasonló káresetek miatt a város hivatásos tűzoltói. Egy tucat esetben a leszakadt faágak autóra vagy villanyvezetékre dőltek. Személyi sérülés egyik alkalommal sem történt. Több helyen, így például Miskolcon, Mezőkövesden, Bodroghalmon és Encsen kertekbe, lakóházakba, pincékbe és más helyiségekbe befolyt víz eltávolításához is kérték a tűzoltók segítségét. Az encsi hivatásos tűzoltók Kázsmárkon a Petőfi utcába vonultak, ahol egy családi ház tetőhéjazatát a viharos szél leszakította, az épület lakhatatlanná vált. Személyi sérülés nem történt, viszont három személy rokonoknál került elhelyezésre. A 37-es főúton, Sátoraljaújhely belterületén pedig – ahogyan arról az Útinform is beszámolt – a hirtelen lehullott eső miatt elöntött a víz egy vasúti aluljárót, így ott elterelték a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában