Bűnügy

2020.06.20. 08:30

Kapott egy pofont, késsel ment elégtételért

Dulakodás közben többször megvágta az őt megütő nő élettársát. A bűncselekmény a próbaidő alatt történt.

Horváth Imre

Illusztráció

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vád­irat szerint a vádlott, a 21 éves férfi januárban egy borsodi kistelepülésen ismerőse házánál italozott.

A házigazda unokanővére szóvá tette az italozást, és kis erővel pofon ütötte a rokonát. A vádlott ezen felháborodott, és közbeszólt, de a nő őt is kis erővel pofon vágta, majd hazament.

A lapáttal kergette ki

A vádlott a történtek miatt megharagudott, és amikor az italozótársa átment az unokatestvéréhez, ő is vele tartott. De előzőleg magához vett egy harminc centiméteres pengéjű kést.

A háznál a nő élettársa engedte be őket, azonban a vádlott az előszobába érve rögtön felhánytorgatta a sérelmeit, majd elővette a kést is, és azzal fejen ütötte a férfit.

A nő ekkor kitessékelte az udvarra, de ő a kezében a késsel hadonászott, mire a nő élettársa a ház oldalához támasztott lapátot felvette, és azzal kergette ki a vádlottat az udvarról.

Az illető az utcán elkezdte rugdosni a kapuvasat, szitkozódott, és késsel a kezében újra nekitámadt a férfinak, aki viszont kiütötte a lábát, és így mindketten a földre estek. Dulakodás közben a vádlott a késsel felületi karcolásokat okozott, többször megvágta a sértettet.

Nyolc napon belül gyógyult

A cselekményének az utcán tartózkodók vetettek véget, amikor szétválasztották őket.

A sértett férfi a fején és a hátán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el – derül ki az ügy vád­iratából.

Az ügyben eljáró Szerencsi Járási Ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – aki egyébként a jelen cselekményét korábban ugyanilyen bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el – börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott, valamint indítványt tett a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában