tűzoltóverseny

2019.09.03. 15:00

Dobogón a miskolci tűzoltók

Élethű szituációkkal találkoztak a versenyzők az idei vetélkedőn.

Kemény feladatok is várták a csapatokat

Forrás: BM OKF

Fotó: Szőke Péter

Négy nap során huszonkilenc csapat összesen több mint százötven tűzoltója mérte össze tudását és erejét a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedőn Karcagon.

Több kategóriában

A négy nap során a hivatásosok mellett az önkéntes tűzoltók is összemérték tudásukat, kitartásukat, illetve a hivatásosok egyéni és csapatkategóriákban is versenyre keltek egymással. A különböző kategóriák versenyszámai pedig nagyon változatosak és élethűek voltak, így például az elméleti feladatok mellett a gyakorlatban olyan feladatok is akadtak, mint ketrecben kialakított akadálypálya teljes védőfelszerelésben és légzőkészülékkel, ahonnan egy gázpalackot kellett kijuttatniuk. Egy ajtón kellett roncsolással átjutniuk, majd füsttel telített sátorból kellett kihozniuk egy gázpalackot vagy egy sérültet imitáló bábut. Sérült roncsból történő mentése is várt rájuk vagy éppen vízsugárral végrehajtott „célba lövő” verseny.

Fotó: Szőke Péter / BM OKF

A II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedőt a tatabányai hivatásos tűzoltó-­parancsnokság nyerte meg, a dobogó második fokára pedig a miskolci hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata állhatott fel. A XII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőn a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata bizonyult a legjobbnak, így egy éven át őrizheti a verseny vándorserlegét.

Az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok csapatversenyében a tiszakécskei önkormányzati tűzoltó-­parancsnokság diadalmaskodott. Az egységek mellett a tűzoltókat egyéniben is díjazták: irányítói, beosztotti és gépjárművezetői kategóriában is több különdíj talált gazdára. A verseny zárásaként Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-­helyettese elmondta: az ország legkiválóbb tűzoltói versenyeztek, akik a viadal során olyan szituációkat oldottak meg, amelyekkel minden szolgálatban találkozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában