Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2019.08.06. 11:00

A 31. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelem hírei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 243 alkalommal riasztották, amiből 161 műszaki mentés volt.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Kidőlt fák, lehasadt ágak és pincékben felgyülemlett esővíz adott munkát a tűzoltóknak július 31-én. Az egységek harminc helyszínen dolgoztak, a legtöbb esetben kidőlt fákat és lehasadt ágakat távolítottak el. Tarcalon, az Ifjúság lakótelepen tíz lakás pincéjéből mintegy háromszázötven köbméter vizet szivattyúztak ki a szerencsi hivatásos tűzoltók, míg Miskolcon hét alkalommal kérték a tűzoltók segítségét veszélyt jelentő fák és ágak eltávolításához. Sérülés egyik káresetnél sem történt.

Egy családi házban keletkezett tűz Miskolcon, a Komlós tető utcában augusztus 04-én. A tetőtér beépítéses ingatlan tetőtere és tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói három vízsugárral eloltották a tüzet és átvizsgálták az épületet. Az eset során sérülés nem történt, azonban a ház lakhatatlanná vált. A lakó elhelyezésében rokonai segítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában