Kék hírek

2019.06.18. 16:30

Részeg garázdák támadtak a gyanútlan fiatal párra Miskolcon

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves és egy 22 éves férfi ellen garázdaság vétsége miatt.

Illusztráció

A vádlottak 2017. május hónap közepén az éjszakai órákban Miskolcon, egy vasúti felüljárón gyalogosan közlekedtek ittas állapotban, amikor észrevették az arra sétáló férfit és barátnőjét. Az egyik vádlott a férfihez lépett, és minden előzmény és indok nélkül, több alkalommal, ököllel az arcán megütötte, ebbe a vádlott-társa is bekapcsolódott, aki egy alkalommal ütötte meg.

A sértett megijedt és futva menekült, azonban a két vádlott üldözőbe vette, és egy iskola előtti útszakaszon utolérték, egyikük két alkalommal hátulról fejen ütötte, míg a másik szemből az arcába ütött. A sértett a bántalmazás következtében rosszul lett és összegörnyedt, azonban, hogy a további verést elkerülje, újból futva elmenekült, és egy kollégium lépcsőjén pihent meg.

Támadói ide már nem üldözték, mert a barátnője értesítésére kiérkeztek a rendőrjárőrök.

A sértett a bántalmazás eredményeként az arca mindkét oldalának zúzódásával járó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, azonban könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt nem terjesztett elő.

Az ügyészség az egyik vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a másik vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában