Ipar Napjai szakkiállítás

2019.05.15. 09:30

Még szélesebbre tárják a miskolci gazdaság ablakait

Miskolc négy itt működő céget vitt el az Ipar Napjai kiállításra.

Szaniszló Bálint

A Kuka Hungária Kft. a Kuka Coaster utazásszimulációs robotja

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Miskolc és a városba betelepült járműipari cégek évek óta együtt vesznek részt az Automotive Hungary kiállításon. A közös stand, a közös megjelenés vonzó a városban működő cégek számára, amelyek ezzel azt is mutatják, otthonra találtak itt, és elégedettek a város gazdaságfejlesztési törekvéseivel, a város nyújtotta lehetőségekkel.

Más iparágakból

A Hungexpo területén tegnap megkezdődött Ipar Napjai szakkiállításon Miskolc standján ezúttal négy, miskolci telephellyel rendelkező, de országosan és európai, illetve világszinten is jelentős gazdasági szereplő állít ki.

Az egyik miskolci kiállító a SIAD Hungary Kft., amely az ipari gázok területén szerzett szakértelmével, jó minőségű termékeivel, technológiájával és tapasztalatával a vegyipart segíti, például termelékenységük növelésében, környezetvédelmi célkitűzéseik elérésében. Másik a TenPao Hungary Kft., amely egy 40 éves múltra visszatekintő hongkongi cégcsoport egyetlen európai tagja. Intelligens töltőket, vezérlőket, alaplapokat, tápegységeket gyártanak a legnevesebb cégek számára is.

Harmadik a Bosko-Hidraulika Kft., amely több évtizede Miskolcon működő, neves magyar tulajdonú családi vállalkozás. A hidraulikus munkahen­gerek és rendszerek kezelése, tervezése, karbantartása mellett fémmegmunkálást és felületkezelést is végeznek, partnereik megelégedésére. Negyedik a United Call Centers Kft., a legrégebben Miskolcon működő call center, amely szolgáltatásait ipari üzemek számára is kínálja.

Széles paletta

„Az a célunk, hogy bemutassuk az itt működő kiváló cégeket, és megmutassuk, hogy velük partnerségben azon dolgozunk, hogy Miskolc vonzó város legyen a munkavállalók és a munkaadók számára egyaránt – fogalmazott Pfliegler Péter alpolgármester. Miskolcnak az Ipar Napjai szakkiállításon kialakított standja nagyon sokszínű, mert négy különböző ágazatban tevékenykedő partner állít ki a várossal együtt.

Amiért itt jó…

„Az Automotive Hungary és a mostani Ipar Napjai kiállításon való megjelenésünk még szélesebbre tárja azt az ablakot, amelyen a befektetők, a fejlesztők beleláthatnak Miskolc gazdasági életébe, találkozhatnak a nálunk lévő cégek képviselőivel, akik velünk együtt tudják elmondani, nekik miért jó Miskolcon. Mi pedig ismét bemutatjuk az irántunk érdeklődőknek, az innovatív és biztos jövőt ajánló munkahelyek iránt érdeklődőknek, hogy mit tudunk adni, milyen környezetet tudunk biztosítani Miskolcon – összegezte Pfliegler Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!