Helyi gazdaság

2013.01.29. 09:46

Jegyzet: Szép új világ

<em>A magyar bruttó hazai termék (GDP) 2025-ig történő megkétszerezése fontos nemzeti cél. A GDP megduplázásához meg kell háromszorozni az ország külgazdasági teljesítményét</em>. <strong>Kovács Zsolt jegyzete</strong>.

A magyar bruttó hazai termék (GDP) 2025-ig történő megkétszerezése fontos nemzeti cél. A GDP megduplázásához meg kell háromszorozni az ország külgazdasági teljesítményét. Kovács Zsolt jegyzete.A kormány 2020-ig legalább egymillió új munkahelyet szeretne teremteni, valamint visszatérésre kívánja ösztönözni a jelenleg külföldön dolgozó "félmillió kitűnő magyar munkavállalót" - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten, amikor a kormány nevében stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Nokia Siemens Networks Kft.-vel.

Hogy mindezt hogyan, milyen eszközökkel, milyen anyagi és egyéb természetű ráfordítás árán, az természetesen titok, pontosabban nagy részében titok. Egyszerűen nincs más dolgunk, mint elhinni azt, amit a nemzetgazdasági minisztérium vezetője mond. Nem kételkedni! Nem kérdezni! Nem hallgatni az ellenzékre és a bennünket irigykedve szemlélő külföldre! Nem megvalósíthatatlansági elméleteteket gyártani! Mert ez akár önbeteljesítő is lehet! És akkor huss, oda az eddigi áldozatvállalásunk biztató következménye. Eljöhet a minden hiába volt eddig állapot.

Mind ehelyett csupán tennünk kell a dolgunkat ebben a szép új világban –családban, hazában, munkahelyen, baráti közösségben, egyedüli létünkben, és persze a szavazófülke magányában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!