Helyi gazdaság

2011.06.30. 17:41

Erősödött csütörtökön a forint

Budapest  (MTI) - Erősödött csütörtökön a forint a bankközi devizapiacon, reggel 265 forint körül nyitott, és bár napközben 266 forint fölé is kúszott, délután 4 órakor újra 265 forint körül jegyezték. Az euró szerdán délután 267,50 forinton állt.

Budapest  (MTI) - Erősödött csütörtökön a forint a bankközi devizapiacon, reggel 265 forint körül nyitott, és bár napközben 266 forint fölé is kúszott, délután 4 órakor újra 265 forint körül jegyezték. Az euró szerdán délután 267,50 forinton állt.Devizapiaci kereskedők az MTI kérdésére elmondták, hogy csütörtökön jó amerikai adatok jöttek ki, valamint megegyezés született abban, hogy a német bankok részt vesznek a görög adósságrendezésben, ennek köszönhető, hogy a forint az euróhoz képest vissza tudott erősödni a 265 forint körüli szintre. A kereskedők szerint azonban tartósan nemigen fog 265 forint alatt maradni az árfolyam.

    Mint Wolfgang Scha:uble német pénzügyminiszter csütörtökön bejelentette, német bankok és biztosítók önkéntes alapon 3,2 milliárd euróval vesznek részt a Görögország számára kidolgozandó második mentőakcióban. A magánhitelezők az eredeti feltételekkel hitelezik újra a lejáró görög adósságot, a megoldást a 2014 előtt lejáró állampapírok esetében alkalmazzák. Német bankok és biztosítók összesen 10 milliárd euró értékű görög államkötvényt birtokolnak.

    A görög parlament csütörtök délután megszavazta a 28,4 milliárd eurós megszorító csomag végrehajtásáról szóló törvényt, magát a csomagot szerdán hagyták jóvá a képviselők. A döntéssel lehetővé válik, hogy az euróövezeti pénzügyminiszterek júliusi 3-i ülésén jóváhagyják a korábban elfogadott 110 milliárd eurós mentőcsomag újabb, 12 milliárd eurós részletének folyósítását. A befektetők számítottak arra, hogy a csomag a csütörtöki második szavazáson is megkapja a szükséges többséget.

    A dollár árfolyama 183,20 forint volt csütörtök délután a szerda délutáni 186,30 forint után. A svájci frank 217,40 forint volt az előző délutáni 222,90 forint után. Az euró/svájci frankban van egy komolyabb  korrekció, ez mutatkozik meg nagyrészt a forint/svájci frank árfolyamában is.

    Száz japán jen 227 forint volt, szerdán délután pedig 230,50 forintot ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!