Mire jó?

2024.04.11. 11:00

A gyermekláncfű fogyasztása jót tesz a szervezetnek

A különböző gyógynövények jótékony hatása a szervezetünkre régóta közismert. Pászk Norbert gyógynövényszakértőt kérdeztük a szezonális gyógynövények hatásairól.

Gárdonyi Edina

Pitypang

Fotó: Cyrustr

Rengeteg szezonális gyógynövény kezdett el kibújni a földből, melyeket már lehet kezdeni gyűjteni.

A réti útifű és az útifű fajok levele külsőleg vérzéscsillapításra, sebek, sérülések kezelésére használható, belsőleg pedig légúti panaszok esetén alkalmazható. A gyermekláncfű – amit tényleg mindenki felismer – föld feletti részei akár nyersen is ehetők, emésztőrendszeri megbetegedések esetén nyújthatnak segítséget, főként máj, epe és gyomor panaszoknál. A különböző sóskafajok levelei szintén ehetők nyersen, magas vas tartalommal rendelkeznek és hasfogó hatásuk is van – tájékoztatta a boon.hu-t a gyógynövényszakértő.

Réti utifű
Fotó: Pászk Norbert

Pászk Norbert Gyógyítás gyógynövényekkel című könyve februárban jelent meg. Ingyenes előadással összekötött könyvbemutató-sorozatának következő állomása április 23-án, kedden 16.30 órától lesz a miskolci József Attila Könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában