Program

2024.01.28. 20:09

Ragadozók a szomszédságunkban (fotók)

Medve, farkas, hiúz, vadmacska – hogy mi a közös bennük? Nemcsak a Miskolci Állatkertben lehet velük találkozni.

Tiszlavicz Luca

A látogatókat Dönci fogadta, aki egy egerészölyv

Fotó: Vajda János

Ezek a fajok mind itt élnek a közelünkben, a Bükk hegységben. Vajon ismerjük-e őket eléggé? Tudunk-e róluk hiteles információkat?

 Ezekre a kérdésekre igyekezett választ adni a Miskolci Állatkert a Ragadozók napján. Szakemberektől hallhattak előadásokat az érdeklődők, majd a felmerülő kérdésekre is választ kaptak.

A látogatókat Dönci fogadta, aki egy egerészölyv. A gyerekek számos információt megtudhattak az állatról, valamint a szerencsések azt is megfigyelhették mekkora szárnya van a madárnak.

Szép foltos és gyors

Sánta Márton fiatal kora ellenére határozottan elmondta nekünk, szeret állatkertbe járni, a kedvenc állata pedig a gepárd „Szép foltos és nagyon gyors. Az állatkertben pedig a farkasokat szeretem a legjobban, de a medvét is megnézem, mert barna és szép is.”

Nagyon érdekel minket a bükki élővilág, egyébként is szívesen kirándulunk. A kisfiúnkat érdeklik a vadonélő állatok, különösképpen a ragadozók és ezért gondoltuk úgy, hogy egy érdekes napot tölthetünk el az állatkertben.

- mondta el Szilágyi-Tríba Eszter.

Ritka adottsága Miskolcnak és a környékbeli gyerekeknek, hogy testközelből megnézhetik a vadonélő állatokat. Talán jobban tudják értékelni a környezetet, a természetet is ezáltal.

- emelte ki.

Kell a valós hírforrás

Úgy gondolom, hogy idő szerű egy valós hírforrás az emberek felé, ugyanis egyre többször hallani az elmúlt években, hogy nagy ragadozók élnek a Bükkben. Ezért sokszor kapunk mi is kérdést, hogy mi ekkor a teendő. Lehet-e menni kirándulni, mi történik, ha esetleg meglátnának egy ilyen nagyobb ragadozót.

- mondta el Drapcsikné Farkas Zsuzsanna zoopedagógus.

Hozzátette, nem nagy a valószínűsége, hogy közvetlen testközelből találkozunk ilyen állatokkal, hiszen elbújnak, azonban a lehetőség ott van, ezért tartották fontosnak, hogy szervezzenek egy ilyen délelőttöt.

Előadások és gyereksarok

Gombkötő Péter a Nagyragadozók a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén címmel, Burányi Virág az Állatkert a poggyászomban, avagy tréningprogramok a Budakeszi Vadasparkban címmel tartott előadást. A programra érkezőket pedig gyereksarokkal is várták, ahol kézműveskedhettek és színezhettek a kicsik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában