Jótékonyság

2023.11.04. 10:00

Bencéért futnak vasárnap a Népkertben

Mindenkit várnak a jótékonysági rendezvényre reggel 9 órától.

Boon.hu

Jó célért futhatunk, vagy gyalogolhatunk

Fotó: Vajda János

A VeloRunCoffee sportegyesület jótékonysági futásra, gyaloglásra hívja a segíteni vágyókat.

Tarts velünk és teljesítsd a minimum 2 km-es távot a Népkerti rekortán pályán egy nemes cél érdekében!

- hívták fel a figyelmet.

Az egyesület 2023. tavaszán alakult. Két fő célt tűztek ki. Az egyik az utánpótlás nevelés volt, a másik pedig az, hogy minél több embert ösztönözzenek a sportra, közösségi események által. Minden ember életében jöhetnek váratlan és mindent megváltoztató események. Így történt ez az egyesület egyik tagjának a családjában is, egy kiskorú gyermek hirtelen jött betegségével. Jelen jótékonysági futás célja az ő gyógyulásának a segítése.

Bence 8 éves koráig egészséges kisfiú volt. Idén szeptemberben – ikertestvérével együtt – kezdte volna az első osztályt, azonban egy júniusban diagnosztizált rosszindulatú daganat közbeszólt. Bence az édesanyjával azóta kórházban van, folyamatos gyógykezelés alatt áll, átesett már több kemoterápián. Hamarosan megműtik, eltávolítják a daganatot, azonban a teljes gyógyulás érdekében utókezelés vár rá. Tekintettel arra, hogy Bencének egy súlyos lágyrészi daganata van, erősen javasolt az úgynevezett protonterápia. Utóbbi kezelést – melynek igen magas a költsége – a TB már nem finanszírozza. A mostani jótékonysági futás célja, hogy adományt gyűjtsenek a kezelés költségeire.

A Programról
8:30-tól regisztráció, előnevezetteknek karszalag átvétel
8:50 Megnyitó, Polgármesteri köszöntő
9:00 tömeg rajt, magas résztvevői létszám esetén 1 perces idősávokkal,
9:00 -10:50-ig futás, gyaloglás (aki nem ér oda a 9 órás tömeg rajtra, 11:00-ig bármikor teljesítheti a
távot). Minden befutó a Tutti Juice jóvoltából egy üdítőt kap ajándékba.
9:30 Factory Sport Aréna rollereseinek bemutatója
11:00 rendezvény zárása

A rendezvény lényege, hogy az 1 km-es futókörön legalább 2 kört tegyél meg futva vagy akár gyalogolva. A megadott időtávon belül bármikor csatlakozhatsz a kezdeményezéshez, amennyiben lekésnéd a 9 órás kezdést vagy éppen később érsz rá, akkor délelőtt 11 óráig bármikor teljesítheted az általad választott távot. Tegyél meg legalább 2 kört!
A rendezvényen való részvétel regisztráció köteles. A részvételi díj a gyerekek esetén 1000 Ft, felnőttek részére 1500 Ft. Természetesen szívesen veszik az ettől nagyobb felajánlásokat is.

Előregisztrálni az alábbi felületen lehet.

Helyszíni nevezés is lehetséges a rendezvény napján reggel 8:30-tól 8:50-ig. Helyszíni regisztráció esetén a regisztrációs díj vagy az ettől nagyobb adomány a kihelyezett adománygyűjtő ládába
helyezhető el. Azon online regisztráltak, akik átutalták a részvételi díjat nyereménysorsoláson vesznek részt. Nyeremény: 1 db Bialetti Brikka kotyogós kávéfőző.

Előregisztrációs határidő: 2023. 11. 04. 20:00 óra.

Az előregisztrációs felületen kérik megjelölni, hogy hány gyermek és hány felnőtt fog részt venni a rendezvényen. A rendezvényről és a segítés módjáról bővebben itt olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában