Tisztelet

2023.11.16. 12:30

A szépkorúakat köszöntötték Mezőkövesden

Halász Lajosnét, Murányi Jánosnét, Barczi János Józsefnét kilencvenedik, míg Pázmándi Józsefnét századik születésnapja alkalmából köszöntötte dr. Fekete Zoltán Mezőkövesd polgármestere.

Boon.hu

Forrás: mezokovesd.hu

A város első embere november 14-én látogatta meg az ünnepelteket. Dr. Fekete Zoltán virágcsokorral, tortával, valamint emléklappal köszöntötte Mezőkövesd szépkorú lakosait. Emellett a városvezető felolvasta és átadta Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságait tartalmazó oklevelét is az ünnepelteknek.

Halász Jánosné Demeter Mária Mezőkövesden született 1933. szeptember 22-én tősgyökeres mezőkövesdi családban. A 90 éves Marika néniék öten voltak testvérek. Az általános iskola után a mezőkövesdi gimnáziumba járt, majd könyvelő lett. Könyvelőként dolgozott a Matyó TSZ-ben, majd később a Gazdasági és Műszaki Ellátó Szolgáltató (GAMESZ) vállalatnál helyezkedett el szintén könyvelőként, innen is ment nyugdíjba. Három gyermeke született. Mára öt unoka boldog nagymamája, illetve már két dédunokával is büszkélkedhet. Nagyon szeretett kézimunkázni, horgolni, jelenleg olvasással, tévézéssel tölti mindennapjait.

A szintén 90 éves Murányi Jánosné, született Mező-Bukta Klára 1933. október 2-án született Mezőkövesden egy háromgyermekes család harmadik gyermekeként. Édesapja szabó volt, édesanyja háztartásbeli, emellett hímezett. Helyben járta ki az általános iskolát, majd Budapesten elvégezte a könyvelői képzést. 19 évesen kezdett el dolgozni. Elsőként a lakáskarbantartó ipari szövetkezetnél helyezkedett el könyvelőként. 55 éves korában jött el nyugdíjba. Nyugdíjba vonulása után művelte a kertet, gondozta a háztáji állatokat. Egy lánya és egy fia született, két unokája és két dédunokája van. Klára néni ma is szeret horgolni, kötni, illetve olvasni, a rádióban vagy a televízióban rendszeresen misét hallgat, néz.

Október 14-én töltötte be 90. életévét Barczi János Józsefné Zelei Erzsébet, aki mezőkövesdi családba született, az akkori zárdaiskolát végezte el. Édesapja a háború során fogságba került három évig, édesanyja pedig dolgozott, addig ő nevelte az öccsét. Erzsike néni megtanult varrni, elsőként a szabó szövetkezetben dolgozott, majd a miskolci fehérnemű KTSZ-be került. Elvégezte a könyvelői képzést Budapesten, ezt követően az asztalos szövetkezetnél lett adminisztrátor, majd a karbantartó szövetkezethez került főkönyvelőnek. Később, 1965 után a Matyóházban helyezkedett el, onnan jött el nyugdíjba. Két gyereke született, két unokája és négy dédunokája van. Még ma is kapál, műveli a kertet, varrogat, ellátja a háztartást.

Pázmándi Józsefné 1923. július 4-én született Mezőkövesden. Bán Margit, akit négyéves korától édesapja egyedül nevelt - a hat elemi osztály elvégzése után a TSZ-be került elsőként növénytermesztésben dolgozott, majd a baromfitenyésztői képesítést szerzett, és baromfitenyésztőként dolgozott a TSZ-ben nyugdíjba vonulásáig. 1943-ban, 19 éves korában férjhez ment, két lánya született. Nyugdíjba vonulás után sem pihent, nevelte a háztáji állatokat, művelte a kertet, szőlőbe járt dolgozni. Margit néni nagyon szereti a kertészkedést, a növénytermesztést: 92 éves koráig művelte a kertet. Alapító tagja volt a Matyó Nagymama Klubnak, nagyon szerette a kirándulásokat, a társaságot. 100. születésnapját szűk családi körben ünnepelte, ahol gyermekei, unokái, dédunokái mellett minden élő családtagja, unokatestvére is részt vett. Pázmándi Józsefné négy unokával, 10 dédunokával büszkélkedhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában