Jegyzet

2023.03.08. 12:00

Nővé válni

Pap Gyula

Forrás: Shutterstock

 

Pap Gyula
Pap Gyula. Fotós: ÉM

Csak szólok, hogy ne olvassa tovább, aki valami népszerű nemváltási okossággal szeretne gazdagabb lenni, nem erről lesz szó. A nők napja alkalmából azzal a kihívással szeretnék foglalkozni, ami a kislányokat érinti az „igazi” nővé válásukhoz vezető rögös úton.

Megvan a kifestett szemöldökkel, szájjal az anya magassarkújában a tükör előtt tipegő apróság, aki még sokáig a külső jegyeket utánozva igyekszik megfelelni a női nemi szerepnek? Példaképek, sztárok allűrjei próbálják befolyásolni, irányítani rajongóikat. Csak egy idő után tűnik fel jó esetben a kis bakfisnak, hogy a zajos kavalkádban csak azok teremtenek maradandót, akik tényleg „egyéniségek”. Sőt az is felderenghet, hogy ez a fogalom semmi extra teljesítményt, kiugró sikert nem kíván, csak annyit: millió közül is megkülönböztethető légy.

És bármennyire is fontos, hogy megtalálják az „igazit”, a párjukat, akivel kiteljesedhet az életük, családjuk, rendkívül szerencsés, ha előtte alaposan megismerik, megtalálják önmagukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában