Pillantás az Aranyhídról

2023.03.01. 12:00

Kezet fogtak Vietnámban

Különleges fotót kaptunk a távoli Délkelet-Ázsiából.

KT

Az Aranyhíd vonzza a helyieket és a turistákat

Fotó: olvasónktól

Az Indokínai-félszigeten barangol a kereskedelemmel foglalkozó miskolci Halmi família, melynek tagjai évekkel ezelőtt a sakkélet oszlopos tagjai voltak. 

Két hatalmas kőkéz 

– Az Aranyhíd Vietnám egyik legszebb kirándulóhelye – kaptuk az elektronikus üzenetet Halmi István családfőtől. – Az arany színét is magában foglaló szerkezetet a mesebelien gyönyörű két hatalmas kőkéz tartja a völgy felett. Ez a szinte földöntúli látványosság a Da Nang nevű kikötőváros melletti Ba Na-hegység egyik üdülőkomplexumában vehető szemügyre. Érdekessége, hogy tervezői a szimmetriára is ügyeltek: az egyik pillér a bal, a másik pedig a jobb kezet szimbolizálja. Akik arrafelé járnak, a világ összes kincséért sem hagyják ki a gigászi monstrum megtekintését, már csak azért sem, mert ehhez hasonló máshol nincs. 

Halminé Mikola Rita egy másik „unikumról” is beszámolt portálunknak: 

– Itt, Vietnámban hamar milliomossá válhatunk. Ehhez csupán egy repülőjegyet kell vásárolni, itt pedig tizenötezer forint átváltásakor egymillió dongot kaptunk. Ráadásul ebben a csoda szép földrajzi környezetben fekvő országban már nincs fémből vert aprópénz. A legkisebb címlet az ezerdongos papírpénz, amely átszámítva tizenöt forintot ér. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában