Életmentés

2023.02.16. 19:00

Hősök lettek a miskolci nyugdíjasok!

Megtanulták, hogyan kell életet menteni.

BOON

Forrás: OMSZ/Instagram

Még 2018. elején indított az egész országra kiterjedő „Hősképzést” az Országos Mentőszolgálat. Ennek keretében az életmentéshez kedvet és bátorságot érző laikusok minden hónapban ingyenes újraélesztés-oktatáson, gyakorláson vehetnek részt az OMSZ megyeszékhelyi mentőállomásain. Az ilyen alkalmakról portálunk is többször beszámolt és ezeknek köszönhetően egyre több a laikus életmentő az országban. Legutóbb hétfőn volt ilyen alkalom a miskolci mentőállomáson, melyről „Nem csak a húszéveseké a világ” címmel az Országos Mentőszolgálat is beszámolt a közösségi oldalán.

„Egy nyugdíjas csoport is részt vett a miskolci Hősképzésen hétfőn, hogy elsajátíthassák az életmentő lépéseket. Amint hallottak az ingyenes lehetőségről, azonnal jelentkeztek. Elmondásuk szerint ugyanis sok időt töltenek együtt, szabadidejükben közösen szerveznek programokat, ezért mindenképpen meg akarták tanulni, hogy mi a teendő baj esetén. A 2 órás program nemcsak hasznos ismeretekkel szolgált, de jó csapatépítő programnak is bizonyult, ahol ismét bebizonyosodott, hogy bárki elsajátíthatja az újraélesztés lépéseit” – írták posztjukban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában