MÁSA

2022.01.03. 19:00

Sok elhagyott állat lelt gazdára tavaly is

Több mint 500 kutya és 70 cica érkezett menhelyükre 2021-ben.

Detzky Anna

Forrás: ÉM-Archív

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) 2021-es tevékenységét erőteljesen korlátozta a pandémia, mégis 322 állatnak talált otthont, tudtuk meg Kisfalvi Nyinától. Az alapítvány elnöke az új év kapcsán mondta el gondolatait az előző évről. 

 

„A Miskolci Állatsegítő Alapítvány a balesetes kóbor állatok mentésében, gyógyításában, rehabilitálásában hiánypótló szerepet tölt be a régióban. Menhelyünkre a 2021-es évben 517 kutya és 70 cica érkezett. Sérülten 80 állatot fogadtunk be, sajnos ez a szám egy év alatt tíz százalékkal emelkedett. Ezeknek a kutyáknak, cicáknak az egészségügyi ellátása többmilliós költséget jelent. Az állategészségügyi szolgáltatások, beavatkozások ára pedig több mint harminc százalékkal emelkedett. A Covid-járvány miatt a nyitvatartásunkat, látogathatóságunkat többször korlátozni kellett. Ebből kifolyólag a múlt évben 322 állatot tudtunk örökbe adni, ami harminc százalékkal kevesebb, mint a tavalyelőtti teljesítményünk.”
 

Köszönet a segítőknek 
 

„Alapítványunk tizenhárom éve együttműködik német társszervezetünkkel a CaniFAIR csapatával. Az ő segítségükkel további 168, többségében sérülésből gyógyult, idős, speciális tartási igényű, Magyarországon nehezen örökbe adható kutyának sikerült otthont találnunk. Bár macskamenhellyel nem rendelkezünk, egy limitált férőhelyekkel ellátott rehabilitációs helyiséget tudunk használni sérült, balesetet szenvedett cicák elhelyezésére. Közülük 52 macskát szerető családba juttattunk 2021-ben. Igen nagy örömünkre szolgál, hogy a Mercedes-Benz Miskolc képviseletében Balogh József felfigyelt tevékenységünkre. A működésünkhöz szükséges elektromos gépjárművet adott át nekünk használatra.” 

 

„Köszönetet szeretnénk mondani minden állatbarátnak, aki követi állatvédelmi munkánkat és adományaival segíti hétköznapjainkat. Hálával gondolunk önkénteseinkre is, akik személyes közreműködésükkel a menhelyünkön élő állatok életébe szeretetet, törődést és vidámságot csempésznek.”
 

(A borítóképen: Kisfalvi Nyina néhány pártfogoltjával)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában