Évgyűrűk

2021.11.06. 13:00

Tényleg boldog szülinap

Százévesen is szívesen énekel a Mozgegylet Senior Klubjának tagja, akit születésnapján köszöntöttek.

DA

Forrás: Olvasónktól

A szellemileg teljesen friss, százéves tagját, özvegy Nagy Istvánné Erzsike nénit köszöntötte fel november 2-án a miskolci Őszi Napsugár Otthonban a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének (Mozgegylet) Senior Klubja.

Hálásak az alkalomért

– Az ünnepséget a mindenszentekre való tekintettel az igazi születésnaphoz, november 1-hez képest egy nappal később tartottunk. A program az Őszi Napsugár Otthon vezetőségének és dolgozóinak köszöntésével kezdődött – mesélte Csattosné Simon Mária, a Mozgegylet Senior Klubjának vezetője. – Aztán lakótársai közül verselt neki egy néni. Majd az ünnepelt életútjáról nézhettünk meg egy családi képekből álló vetítést. Erzsike néni Erdélyből származik, és korábban nagy szaktudású cipőfelsőrész-készítőként dolgozott. A vetítés után mi adtunk műsort, amiben volt szavalat és ének is. Később betolták a tűzijátékkal díszített csokitortát, ami a néni kedvence. Végül átnyújtottuk ajándékkosarunkat és virágainkat. Szeretném köszönetünket kifejezni az otthon munkatársai felé az egész egyesület nevében, hogy még ha csak kis létszámban is, de lehetővé tették ezt az ünnepélyes alkalmat. Így azok a tagjaink jöttek el, akik önállóan tudnak közlekedni.

Az ünnepelt nagyon örült a látogatásnak, ami a klubtagokat is boldoggá tette.

– A köszöntés várakozásainkon felül jól sikerült. Erzsike néni mindenkit azonnal megismert, elérzékenyült és integetett. Mindig szeretett énekelni és most is dalra fakadt. Tagunk, Domoszlai László egy dallal köszöntötte, és végül együtt énekelték el az ünnepelt kedvenc nótáját. A tortát kis segítséggel, de maga szegte meg és közösen fogyasztottuk el. Nagy örömet szereztünk ezzel és számunkra is sokat adott, hogy százévesen is tudja kívülről a nóták szövegét és szellemileg teljesen friss – számolt be a klubvezető.

Szimpátiából lett klubtag

Több mint 12 évig a közösség aktív tagja volt özvegy Nagy Istvánné.

– Erzsike néni 2017-ben költözött be az Őszi Napsugár Otthonba. Onnantól kezdve a lányától, néhai Molnár Gabriellától érdeklődtünk a hogyléte felől, akivel korábban együtt élt. Annak idején szintén lánya révén csatlakozott hozzánk, aki az Életért a Rák Ellen Egyesület elnöke volt. A betegklubok jól ismerik egymást, többször szerveztünk közös programot. Úgyhogy Erzsike néni nem mozgássérültsége miatt, hanem pártoló tagként csatlakozott hozzánk.

Teljesült a vágya

– Megtetszett neki a remek légkör és hogy sokat nótázunk. Így fiatalkori vágya teljesült, hogy közönség előtt énekelhetett. Jó kézügyessége volt, horgolt és kötött nekünk. Magáénak vallotta céljainkat, hogy az akadálymentesítésért és a mozgássérültek önálló életviteléért küzdünk. Szerettük, mert vidám természetű és mindenben szívesen részt vett – emlékezett Csattosné Simon Mária.

(A borítóképen: Nagyon örült Erzsike néni a köszöntésnek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában