ments életet!

2021.06.16. 18:30

Miskolci zenészekkel közösen adhatunk vért

A Magyar Vöröskereszt ezúttal három miskolci banda, a Sky Fanatic, a Bíborszél és a Z!ENEMi segítségét kérte a véradás népszerűsítéséhez.

Bukovenszki-Nagy Eszter

20210521 Győr Első véradók, Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Forrás: MW

Fotó: Csapó Balázs

Június 18-án, pénteken 12 és 18 óra között a Helynekemben várják a fiatalokat véradásra. Persze nem csak őket, de ezúttal ők az elsődleges célpont. A zenekarok pedig abban segítenek, hogy jó példát mutatnak és ezzel becsábítják az embereket.

NahajPee, a Sky Fanatic énekese nagy örömmel mondott azonnal igent a kezdeményezésre.

NahajPee | Fotó: Kiss Brigitta

– Mindig is fontosnak tartottuk a közvetlenséget a közönséggel, így egyértelmű volt, hogy vállaljuk ezt a napot. Ezen a rendezvényen nem a zenélésen van a hangsúly, hanem a jelenlétünkkel próbáljuk meg véradásra buzdítani azokat, akik követik a munkásságunkat és szeretik, amit csinálunk. Így amellett, hogy mindannyian jó célt szolgálunk, akár egy kis zenekari beszélgetésre is van lehetőség. Most bárki felteheti azokat a kérdéseit, amik velünk kapcsolatosak, amiket mindig is szerettek volna feltenni, csak nem volt rá alkalom. Jobban meg tudjuk ismerni egymást azáltal, hogy közösen veszünk részt egy jótékony akcióban – árulta el az énekes.

Első véradó

Pee személyesen is érintett a véradás kérdésében, aki a zenekarával együtt mindig igyekszik kiállni olyan ügyek mellett, amire nincs mindenkinek lehetősége. Azt vallják, hogy a zenészek az emberek szócsövei, és ha már van lehetőségük kiállni másokért, nem kérdés, hogy azonnal igent mondanak egy ilyen megkeresésre.

– Gyerekkoromban, úgy 2 hónaposan, volt egy életmentő szívműtétem, emiatt sosem tudtam vért adni, de mindig is tudtam, mennyire fontos ez a fajta segítségnyújtás. Pénteken életemben először én is fogok vért adni, ezzel is igyekszem egy kis példát mutatni. Számunkra ez egy minimális feladat, viszont másnak akár az életet is jelentheti – tudtuk meg Peetől.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy pénteken ott lehetünk ezen a csodálatos kezdeményezésen. Csakis összetartással, közösen, kézen fogva tehetjük ezt a világot szebbé, ha ez a lehetőség adott, miért ne tehetnénk meg? Gyertek és segítsünk együtt! – invitálta végül az olvasókat is a fiatal zenész.

[eweb-voting id="5549825"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában