internethasználat

2021.06.21. 15:00

Egyre többen neteznek az idősek közül

Negyvenéves életkor alatt már szinte mindenki internetezik, a 70 éven felülieknek csak a harminc százaléka.

Pap Gyula

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Növekszik a 65 év felettiek körében is az internethasználat az Európai Unió országaiban, hazánk jelenleg a középmezőnyben foglal helyet az Eurostat közelmúltban közzétett adataiból. A 2020-as év adatait a korábbi évek adatsoraival összehasonlítva megfigyelhető a növekvő tendencia, melyet a COVID-19 járvány kitörése és a válaszlépésként adott lezárások sora tovább erősített, mivel sokan kényszerültek rá, hogy így tartsák a kapcsolatot szeretteikkel, intézzék ügyeiket, vagy éppen szórakoztassák magukat. 2020-ban az EU-ban, a 16-74 év közöttiek 88 százaléka internetezett az utolsó 3 hónapban, a listavezető Dánia (99 százalék), a sereghajtó pedig Bulgária (70 százalék). Hazánkban ez az arány 85 százalék, ami kicsivel marad el az uniós átlagtól – írja a Picup.hu.

Fotó: Picup.hu

Az elmúlt napokban számolt be kutatásának eredményeiről az NMHH, mely a hazai internethasználatot vizsgálta. Az országosan reprezentatív mintavétellel készült felmérés rámutatott, hogy legkevésbé a szegényebb háztartásokban használják az internetet, valamint hogy a végzettség és az életkor is befolyásolja az internethasználatot. A felmérés szerint, hazánkban negyvenéves életkor alatt már szinte mindenki internetezik, a 70 éven felülieknek viszont csak a harminc százaléka, ami egybevág az Eurostat adataival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában