Kupakgyűjtés

2021.05.20. 18:00

Gyűlnek a kupakok Nyékládházán

Újra és újra megtelik a szív, ami nemcsak a gyűjtést szolgálja, hanem az összefogást is jelképezi.

Nagy-Hankó Krisztina

Nemrégiben a borsodi kisváros is csatlakozott a kupakgyűjtő szív országos kezdeményezéshez. Eddig a lakosság, illetve az intézmények dolgozói maguk szerveződtek, alkalmanként gyűjtötték a műanyag kupakokat a kisebb közösségekben jótékony célokra. Ezentúl azonban szervezett formában és folyamatosan lesz rá lehetőség a Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár előtti rendezvénytéren. A város szívében helyezték el a kupakgyűjtő szívet – tudtuk meg Spitzmüller Zitától. Az intézmény vezetője hozzátette: néhány hete került a fémből készült szív a helyére, de azóta már több alkalommal megtelt, üríteni kellett. A lakosság örömmel fogadta a kezdeményezést, és azóta is rendszeresen hozzák a kupakokat.

Hiszek a jó szándékú lakossági összefogás erejében – Tóth Balázs

Mindig van kinek segíteni

A város polgármestere Tóth Balázs is az ügy mellé állt.

„Mindig van olyan támogatható ügy, ami összefogást kíván, és meg is érdemli azt. A művelődési ház előtti teret találtuk a legjobb megoldásnak forgalmas, központi elhelyezkedése miatt. Bizakodó vagyok, tudom, hogy az intézményeink munkatársai között is van, aki gyűjt. Arra biztatok hát mindenkit, aki kupakot gyűjt, hogy amikor a boltba, zöldségeshez, a művelődési házba vagy könyvtárba megy, netán a gyerekekért az iskolába vagy gyógyszertárba, használja a gyűjtőedényt. A különféle kupakokkal színezzük ki együtt mihamarabb ezt a szívecskét, aztán újra és újra, hogy a kupakhalmazt azonnal olyan helyre juttathassuk, ahol támogathatunk vele valakit. Nyékládházán jószívű emberek élnek, én hiszek a jó szándékú lakossági összefogás erejében” – hangsúlyozta a polgármester.

A gyűjtőedény tartalmából befolyt összeget jelenleg a néhány éve súlyos autóbalesetet szenvedett fiatalember, a nyékládházi Oláh Dénes gyógyulására szánják, a jótékony kupakgyűjtés tehát tovább folytatódik.

(A borítóképen: Már többször megtelt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában