Évgyűrűk

2021.05.14. 06:00

Fokozatosan, óvatosan nyitnak a nyugdíjasklubok

Tartózkodóan viszonyulnak a megyénkbeli idősügyi szervezetek az újranyitáshoz. A legtöbben még csak most döntik el, hogy milyen lépésekben vegyék fel a személyes kapcsolatot tagjaikkal.

Május végén kezdenek

– Értesüléseink szerint május végén már lehetséges lesz rendezvényeket szervezni, ezért a Vörösmarty Mihály Művelődési Házban május 28-án, péntek délelőtt közgyűlést tartunk – mondta Teszárovics Miklós, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke. – Az éves beszámolót, a pénzügyi beszámolót és a közhasznúsági jelentést beszéljük át. Ezt követően a most esedékes tisztújítás is sorra kerül. Az irodában május 18-án, kedden, majd az azt követő csütörtökön tartjuk az első személyes ügyfélfogadásokat. Kíváncsi vagyok rá, hogy jelenleg hány tagszervezetünk van. A telefonos konzultáció alapján biztatóak a jelek. Július 26-tól indulna a hajdúnánási kedvezményes üdülésünk, de még várakozó állásponton vagyunk a járvány alakulásának fényében.

A Dél-Borsodi Idősügyi Tanács szintén egy megbeszéléssel kezdene.

– Az évet mindig az idősügyi tanács ülésével szoktuk kezdeni, ahová a hozzánk tartozó tíz település polgármesterét is meghívjuk. A járványhelyzet miatt ezt most május végére tennénk, ahol megbeszélnénk az éves tervet – számolt be Vida Lászlóné, a Dél-Borsodi Idősügyi Tanács elnöke.

Röpülj, páva Mezőcsáton

– Amit már tudunk, hogy mi szeretnénk augusztusban megszervezni Mezőcsáton a Röpülj, páva dalostalálkozót az új művelődési házban. Ősszel pedig az idősek világnapját, valószínűleg Tiszatarjánban, a sportcsarnokban. A kisközösségekkel pedig kinti, Tisza parti programokkal indítanánk. Három tagunk sajnos koronavírusban hunyt el, így mindenki nagyon óvatos.

Az Életet az Éveknek idősek nyugdíjas szövetségének helyi szervezetei egyelőre nem találtak megfelelő beltéri helyszínt a találkozásra.

Csak a szabad ég alatt

– Mi még nem tudunk nyitni, mert korábban a Vasgyári Közösségi Házban tartottuk az alkalmainkat, ami most is zárva tart – tájékoztatott Szőnyi Gáborné, az Életet az Éveknek szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Városi Szervezetének elnöke. – Szeptemberben szeretnénk majd klubvezetőségi ülést és elnökségi választást tartani Bekecsen. Addig Miskolcon csak szabad ég alatt tudunk találkozni. Most a kedvezményes nyaralásra koncentrálunk Hajdúszoboszlón, amit védettségi igazolványhoz kötöttünk. Ősszel Balatonfüredre és Sopronba mennénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában