húsvét

2021.04.01. 12:00

Út a böjttől a sonkáig

Hogyan kell a böjtölést abbahagyni, különösen, ha az olyan nagy ünnepbe torkollik, mint a húsvét?

Forrás: Shutterstock

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szerint fontos a fokozatosság. A böjt vége felé már érdemes kis adagokban beépíteni az étrendbe olyan ételeket, amelyek könynyebben emészthetők. Kerüljük a különösen magas zsír-, cukor- és rosttartalmú ételeket, ne kezdjünk azonnal tejszínes süteményekkel, zsíros húsokkal, szénsavas italokkal, és ezúttal a nagyon magas rosttartalmú ételek sem tesznek jót, mint például a korpás termékek vagy az olajos magvak. A böjt után válasszuk a tápanyagokban gazdag, könnyen emészthető, fehérjéket, keményítőt és telítetlen zsírokat tartalmazó fogásokat, például leveseket, aszalt gyümölcsöket, főtt zöldségeket, tojást, joghurtot, kefirt, turmixokat/smoothie-kat.

(A borítóképen: Készül a smoothie)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában