kiskutyák

2021.03.12. 19:30

Napi cukiság: labradorkölykök születtek, vakvezető lesz belőlük

Újabb nyolc cuki kis labrador jött világra a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolánál, ők T betűs neveket kapnak.

Detzky Anna

Forrás: Olvasói fotó

Még csak három hónap telt el azóta, hogy Winnipeg a baráthegyiek egyik anyakutyája kilenc zsemleszínű kölyöknek adott életet, akik mind S és Sz kezdőbetűs nevet kaptak. Mostanra ők már elindultak a vakvezetővé válás rögös útján. Miután tesztelték képességeiket, kölyöknevelőkhöz kerültek, és azóta is ott cseperednek családi környezetben. A legfiatalabb labradorokra ugyanez az életút vár.

Életrevalók a kicsik

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában most nyolc vakvezető tanuló jött világra a tenyészprogram keretén belül. Március 7-én éjfélkor, Veresegyházon érkeztek meg az újabb jövevények. Vasárnap este viszonylag gyorsan megszületett hét kölyök – írja közleményében az iskola. „Azután Calgary, a fekete labrador anyakutya rápihent az utolsóra, aki a legnagyobb lett a testvérek között. Hét sárga és egy fekete apróság született. Az öt szuka és három kan egészséges, életrevaló, sokat esznek és alszanak, ami most egyetlen feladatuk. A súlyuk ideális, 40-50 dekagramm között van. Calgary láthatóan nagyon gondos anya, bár elfáradt a szülésben, de jól érzi magát a csöppségekkel. Pár pillanatra szalad csak ki a kertbe enni, aztán rohan is vissza a kölykökhöz, hogy megetesse és tisztogassa őket. A hagyományokhoz híven az új alom tagjai azonos kezdőbetűs, ezúttal T-vel induló neveket kapnak majd. A most ötnapos kicsik remények szerint úgy fognak nőni, mint a gomba. Képzett vakvezető felmenőik miatt bizonyára ők is ügyesen megtanulják majd a szakmát. Akik szeretnék nyomon követni ezt a folyamatot, azok számára a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány a honlapján a kölykökről készült képriportok keretében újra és újra hírt ad majd” – tudatták portálunkkal.

(A borítóképen: Calgary gondos anyaként táplálja a kicsinyeit)

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/a-vakvezeto-kutyak-nevelesenek-titkai-5228233/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/elneveztek-a-jovo-vakvezetoit-nevet-kaptak-a-jovo-vakvezetoi-5148406/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában