sportember

2021.02.01. 17:00

Négy kerékről két kerékre

Vojcsik Ferenc egykori miskolci raliversenyző máig nagy népszerűségnek örvend.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

A Golyó becenévre hallgató sportember harmincöt évet húzott le az autósportban, és – szavait idézve – ezalatt mindig a megye székhelyét népszerűsítette.

Engedett a csábításnak

– Rengeteg viadalon indultam, sok dobogós helyezést gyűjtöttem és óriási szurkolótáborom volt – emlékezett „fénykorára”. – Hirtelenjében nem is tudom, hány márkát hajtottam a Zsigulitól a Ladáig, a Fordtól a Toyotáig. A versenyzést 2007-ben fejeztem be, vagyis a ralisok között lejárt lemez vagyok, egyébként is már 65 leszek szeptemberben. Úgy szoktam fogalmazni, hogy szerettem a jót, a technikát, és minden­evője vagyok azoknak a műfajoknak, amelyek keréken űzhetők. Mentem salak- és közúti motorokkal, autókkal, újabban kerékpárra váltottam és megszerettem az elektromos motort is.

Vojcsik Ferenc több régi barátjával pedálozik, és engedett a csábításnak:

– Amióta kipróbáltam a kerékpárt és a villanymotort, egyiket sem tudom letenni – folytatta. – Igazán klassz szenvedély mindkettő, szorgalmasan járunk Lillafüredre, Jávorkútra és a Bükk-fennsík más ismert helyeire is. Élvezem a tekerést, ha pedig „gázt” adok, rögtön fiatalságom legsikeresebb eseményei jutnak eszembe. A ralikat persze máig követem, és ezen a szokásomon nem tudok és nem is akarok változtatni.

(A borítóképen: Vojcsik Ferenc az elektromos motorral)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában